Kırma Tesisi Fiyatı

Kırma tesisi fiyatı yapı ve inşaatlarda kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan hazır betonun elde edilmesi için gerekli olan agrega üretiminde kullanılan ve konkasör tesisi olarak da adlandırılan tesisler için belirlenen fiyatlardır.

Kırma tesisi fiyatı çok geniş bir skalada incelenebilmektedir. Çünkü; taş kırma ve eleme tesislerinin fiyatları tesisin üretim kapasitesine, gösterdiği kırma ve eleme performansına, mobil veya sabit yapıda oluşuna veya tesisin üretici markasına göre farklılık gösterebilmektedir.

Kırma Tesisi Fiyatı Ne Kadar?

Günümüzde yaşam, ulaşım veya şehirleşme için inşa edilen yapılar hepsinde beton kullanılmaktadır. Yapı ve inşaatların en temel malzemesi olan betonun elde edilebilmesi için de yüksek miktarlarda agrega (küçük kübik taş parçaları) gereklidir. Büyük kayaların kırılması suretiyle elde edilen agrega ise konkasör tesisi adı verilen taş kırma ve eleme tesislerinde üretilebilmektedir.

Konkasör tesisleri farklı görev ve sektörlerde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan beton kumunun üretildiği büyük makinelerden oluşan bir yapıdır. Kırma tesislerinin veya konkasör tesislerinin fiyatı ise farklı değişkenliklere göre belirlenmektedir. Konkasör tesisinin fiyatını belirleyen en önemli etkenler şunlardır;

  • Kırma tesisinin kapasitesi
  • Kırma tesisinin özellikleri
  • Elde edilmek istenen ürün çeşidi ve miktarı
  • Kırma tesisi üreticisi
  • Kırma tesisinin yapısı (Mobil veya Sabit)
  • Kırma tesisinde kullanılan ekipmanlar

İhtiyacınıza uygun mobil konkasör tesisi veya sabit konkasör tesisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kırma Tesisi Fiyatı Ne Kadar?
Kırma Tesisi Nerelerde Kullanılır?

Kırma Tesisi Nerelerde Kullanılır?

Taş kırma ve eleme tesisleri temelde iki görev üstlenmek amacıyla tasarlanmışlardır. Bunlardan ilki kırma, ikincisi de eleme işlemi yapmaktır. Kırma; konkasör tesislerinin büyük boyutlu taşların beton yapımında kullanılabilecek kübiklik ve küçüklüğe getirilmesi işlemidir. Kırıcı adı verilen güçlü makinelerin içerisinde gerçekleşen kırma işlemi, tüm süreçler içerisinde en önemli süreçtir. Taşların kırılmasında görev yapan üç kırıcı modeli bulunmaktadır. Bunlar;

  • Premier kırıcı
  • Sekonder kırıcı
  • Tersiyer kırıcı

Eleme sistemi ise; büyük boyutlu taşların kırılma işleminden geçtikten sonra farklı boyutlarda elenerek sınıflandırılma sistemidir. Her proje veya iş için gerekli olan agrega boyutu farklıdır. Bazı projeler için gerekli agreganın daha iri boyutlarda olması gerekirken, bazı projeler için gerekli olan agreganın daha ince ve küçük yapıda olması gerekir. Bunun için de kırılma işleminden sonra taşlar, eleme sistemi sayesinde farklı boyutlara ayrıştırılabilir. Bu da tek bir tesisten farklı ürünler alınmasına olanak sağlar.

Kırma ve Eleme Tesisi Kimler Alabilir?

Taş kırma ve eleme tesislerinin temel işlevlerinden yukarıda bahsetmiştik. Peki, konkasör tesislerini kimler alabilir? Konkasör tesisleri kimler için uygundur? Gibi sorulara cevap vermek gerekirse; taş kırma ve eleme tesisleri iki farklı şekilde alınıp iş kolu haline getirilebilir. Bunlardan birincisi; orta ve yüksek oranlarda beton ihtiyacı bulunan firmalardır. Bu firmalar, hazır beton ihtiyaçlarını, beton tedarik eden firmalardan karşılamak yerine kendi betonlarını üretebilmek için ihtiyaç duyulan agreganın elde edilmesini sağlamak isteyen firmalardır. Uzun vadede firmaya yüksek kârlılık kazandıran bu yöntem hali hazırda çoğu yapı ve inşaat firması tarafından kullanılmaktadır.

Taş kırma ve eleme tesislerinin bir diğer kullanım alanı da kum üretimi gerçekleştirerek bu ürünü ihtiyaç duyan yerlere satmak şeklindedir. İyi ve kârlı bir yatırım olan agrega üretimi, konkasör tesisi kullanılarak yapılabilecek bir iş koludur. Bu sektörün en büyük avantajı, dünyada yapı ve inşaat sektörünün sürekli gelişmesi ve buna bağlı olarak agrega ihtiyacının sürekli artmasıdır. Ayrıca konkasör tesisi bir kere alındıktan sonra çok uzun yıllar sorunsuzca kullanılabilen tesislerdir.

Kırma ve Eleme Tesisi Kimler Alabilir?
Kırma Tesisi Çeşitleri

Kırma Tesisi Çeşitleri

Taş kırma tesislerinin temel görevi iri boyutlu taşların agrega haline getirilmesi olsa da zamanla çok farklı konkasör tesisleri geliştirilmiştir. Günümüzde hem konkasör tesisleri hem de bu tesislerde kullanılan yardımcı ekipmanların tamamı artık kendi otomasyon sistemleriyle çoğu işlemi otomatik olarak yapabilecek seviyeye gelmiştir.

Bunun yanında konkasör tesislerinin yapılarında da farklılıklar meydana gelmiş, gelişen teknolojiyle birlikte her ne kadar bu tesislerin kapasitesi artırılsa da yapıları daha küçük veya mobil hale getirilebilmiştir. Mobil konkasör tesisi ve sabit konkasör tesisi olarak iki gruba yarılan bu tesislerin arasında en bariz fark, mobil konkasörlerin taşınabilir bir gövde üzerine inşa edilmeleri; sabit konkasör tesislerinin ise taşınamayan sabit bir gövde üzerine tasarlanmalarıdır.

Sabit Konkasör Tesisi

Sabit konkasör tesisi agrega üretimi görevi üstlenen, sabit bir gövde üzerine inşa edilen tesislerdir. Bu tesisler proje sahasına monte edilerek uzun dönemler burada kullanılmak amacıyla tasarlanmıştır. Sabit konkasör tesisleri yüksek seviyede üretim yapılması adına optimize edilmiştir.

Mobil konkasörlere oranla daha yüksek işlem hacmine sahip olan sabit konkasörler genellikle yüksek performans gerektiren yüksek hacimli projeler için tercih edilir. Sabit konkasör tesisi yüksek performans göstermesi sebebiyle birçok avantaj sunar. Bu konkasör çeşidi daha çok baraj inşaatı, endüstriyel tesis yapımı, yüksek miktarda beton üretimi gerektiren projelerde daha çok tercih edilmektedir.

Mobil Konkasör Tesisi

Mobil konkasör tesisi yapı ve inşaat sektöründe ihtiyaç duyulan beton için gerekli olan kumun üretilmesi için taşların kırılarak agrega haline getirilmesi için kullanılan mobil tesislerdir. Mobil konkasör, daha çok kısa zamanlı konkasör tesisi projelerinde tercih edilen, taşınabilir taş kırma veya iri taşları daha küçük parçalar haline getirme işlemlerinde kullanılan büyük ve güçlü iş makinelerinden oluşan tesislerdir.

Mobil konkasörlerin kurulumu ve nakliyesi kolay olduğu için çalışma alanı oldukça geniştir. Şehir alt yapı çalışmalarında, karayolu yapımında, doğalgaz ve petrol boru hatlarının döşenmesinde, tren raylarının altyapı ve üstyapı çalışmalarında, metro hatları için gerekli agreganın üretilmesinde sıklıkla mobil konkasör tesisi tercih edilir.

FABO Kırma Tesisleri

FABO Global, agrega üretimi ve beton üretimi için gerekli olan konkasör tesisi ve hazır beton tesisi konusunda sektörün önde gelen markaları arasındadır. FABO ürünleri bugün, dünyanın farklı kıtalarında farklı coğrafyalarda firmalar tarafından güvenle kullanılan ürünlerdir. Tamamen FABO mühendisleri tarafından tasarlanan kırma tesisleri de yine FABO Global güvencesiyle satışa sunulmaktadır.

En zorlu coğrafyalarda, en sert madenlerin kırılması için tasarlanan FABO Global kırma tesisleri, uzun yıllar sorunsuz kullanılacak şekilde tasarlanmıştır. Gelişmiş otomasyon sistemi ve farklı ihtiyaç çözümleriyle birlikte çalıştığı firmalara değer katan FABO, firmaların karşılaştığı her soruna akılcı ve pratik çözümler sunan dünya çapında bilinen bir marka olarak yoluna devam etmektedir.

FABO Kırma Tesisleri
FABO Kırma ve Eleme Tesisleri Fiyatları

FABO Kırma ve Eleme Tesisleri Fiyatları

Kırma ve eleme tesisi fiyatları ihtiyaç duyulan makinenin donanım ve özelliklerine göre farklılık gösterebilmektedir. Çünkü; konkasör tesislerinin kapasiteleri farklı ihtiyaçlara göre farklı oranlarda tasarlanmaktadır. Ayrıca belirlenen bir tesisin ekipmanlarında da firmanın projesine göre ekleme çıkartma veya kapasite artırma gibi uygulamalar da firmamız tarafından gerçekleştirilebilmektedir.

Bu yüzden kırma tesisi fiyatı için net bir bilgi vermek doğru olmayacaktır. Konkasör tesisi fiyat bilgisi ve ürünler hakkında daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.