Beton Santrali Silosu
Beton Santrali Silosu, şantiye alanlarında ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin bir arada olması için kurulur. Santral silosu inşaat yapım aşamasında önemli bir komplex yapıdır. Silo, bu yapı içerisinde muhafaza işlemleri aşamasında statik yapısı ile önemli bir saklama birimdir.
Beton Santrali Silosu kapsamında; beton hazırlama, muhafaza ve tedarik etme dahilinde ihtiyaç duyulan tüm ekipmanlara erişim mümkün olmaktadır. Şantiye ve inşaat sürecinde ihtiyaç duyulan hazırlanmış harca daima ve en konforlu şekilde ulaşmak gerekmektedir. Bu sebeplerle hem beton fabrikasına ihtiyaç duyulur hem de üretim makinelerinden çıkan harcın muhafaza edilmesi için yatırım yapmak gerekmektedir.
Firmaların talepleri doğrultusunda, üretim hacmine bağlı olarak santraller kurulmalıdır. Beton santrallerinin oluşturulması için yapılan araştırmalar sonucunda farklı alternatiflerin var olduğu görülmektedir. Bu alternatifler talep edilen özelliklere ve hacimlere göre farklılık göstermektedir.
Beton Santrali Silosu Nedir?
Şantiye alanlarında betona en hızlı şekilde ve istenilen formda ulaşabilmek için beton santrali kurulumu gereklidir. Kritik bir öneme sahip olan beton santrali silosu aracılığıyla karışıma verilen beton maddelerinin birleştirilmesinin yanı sıra, hazırlanan harcın muhafaza edilmesi sağlanmaktadır.
Yapıların ve inşaatların projelendirme safhasının ardından kurulan beton santrallerinde üretilen betonun sürdürülebilir şekilde kullanılması için siloya ihtiyaç duyulmaktadır. Silo genel olarak fiziki yapısı itibari ile kullanıma hazır hale getirilen betonun saklanması için kullanılan geniş dikey depolardır.
Beton fabrikaları içerisinde çalışılacak olan alan, çalışacak süre gibi pek çok kritere göre nasıl bir santral silosu oluşturulması gerektiğine karar verilir. Bu aşamada kullanıcı için en avantajlı olacak şekilde oluşturulan ekipmanlar ve santral silosu ile hizmet belirlenir.
Beton Santrali Çeşitleri
Üretimde yer alan farklı modeller arasından doğru tercihi yapmak bu süreçte en önemli olan aşamadır. İhtiyaç duyulan taleplere göre belirlenecek santralden alınacak verim, doğru santral çeşidinin tespit edilmesi ile mümkün olur.
Şantiye alanı kapsamında sabitlenecek olan platform ve santrallerin kullanım konforu için saha içerisinde fizibilite çalışması yapılması gerekmektedir.
Beton Santrali Çeşitleri; Sabit Beton Santrali ve Mobil Beton Santrali olarak ayrılmaktadır. Sabitlik ve hareket kabiliyetine göre de farklılık gösteren beton santrallerinden en öne çıkan model; Mobil Beton Santralidir.
Günümüzde, bir yapıyı oluşturma sürecinde kaliteli inşa yapmak kadar bir diğer önemli nokta da yapılan işin en hızlı şekilde teslim edilmesi gelmektedir. Bu aşamada beton hazırlama sürecinde, kaynağa en kısa sürede ve en konforlu şekilde ulaşmak önemlidir. Mobil Beton Santralleri bu özellikleri ile ön plana çıkmaktadır.
Sabit Beton Santralleri de kuvvetli iş hacmi sundukları ve kalıcı şantiyelerde sürekli şekilde hizmet verebildikleri için tercih edilmektedir.
Mobil Beton Santrali: Hızlı şekilde platforma ulaşma imkanı sağlayan mobil beton santrali ile ilgili ekipmanlar daha hızlı şekilde kontrol edilmektedir. Santralin mobil olması, çalışma içerisinde ihtiyaç duyulan hızlı çözümler için de avantaj sağlamaktadır.
Sabit Beton Santrali: Beton fabrikalarının çalışma sistemi için sabit beton santrali önemlidir. Daha geniş alanlarda ve daha uzun süreli projelerde; yüksek hacimli bir şekilde iş yapabilmek için tercihen sabit beton santralini de çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.
Uygun bir seçimin gerçekleşmesi halinde, her iki beton santralinin de son derece kullanışlı olduğunu göreceksiniz. Güvenli ve avantajlı olması açısından gereken özen gösterildiğinden, gönül rahatlığı ile seçim yapılarak santralin oluşturulması sağlanabilir.
Beton Santrali Maliyeti
Şantiye alanlarında beton santrali kurmak isteyen kullanıcıların merak ettiği bir diğer soru; Beton Santrali kurmanın ne kadar maliyete sahip olacağı sorusudur. İnşaat alanlarında yer alan üretim ve kurulum mekanizmaların tamamında olduğu gibi santral kurulumunda da maliyet, yapılan tercihlere göre değişmektedir.
Beton santrali silosunun avantajı nedir? İnşaat alanında ihtiyaç duyulan beton üretiminin sürekli hale gelebilmesi için, karıştırılan beton harcının doğru ölçü ve şartlarda saklanması gerekmektedir. Silo; üretilen betonun optimum şartlarda saklanması için en gerekli üretim birimidir.
FABO, beton üretim santralleri kapsamında hizmetlerine devam etmektedir. Hangi tür santrale ihtiyaç duyduğunuzu bizimle birlikte tespit edebilirsiniz. Üretim hacminize ve ihtiyaçlarınıza en doğru cevabı almak için uzmanlarımıza danışabilirsiniz. Siz de FABO bünyesinde hizmete sunulan beton santralleri ve beton santrali silolarına sahip olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.