konkasör-tesisleri

Konkasör Tesisleri

Konkasör tesisleri taş, kaya, moloz gibi malzemeler için kırma, eleme veya yıkama işlemlerinin gerçekleştirildiği alanlardır. Bu tesislerin kurulma amacı malzemeleri daha küçük parçalara ayırarak kullanıma hazır hale getirmektir. Kırıcı tesisleri, taşınabilme durumlarına göre mobil ve sabit olmak üzere iki grupta incelenebilir.

Konkasör tesisleri 2. el ya da sıfır olarak satın alınabilir. Kırıcı makineler, yapıları ve görevleri gereği kullanıldıkça eskiyen bileşenlere sahiptir. Bu nedenle en yüksek düzeyde performans ve uzun bir kullanım ömrü elde etmek için sıfır ürünlerin satın alınması tavsiye edilmektedir. Konkasör kırıcı ismiyle de bilinen makinelere verilen genel bir isimdir ve farklı tipleri bulunmaktadır. Bir taş kırma makinesi, yardımcı ekipmanlarla beraber tam teşekküllü bir kırma eleme tesisi olarak görev yapmaktadır.

Satılık Konkasör Tesisleri

Konkasör nedir? Taş veya kayaların kırılması, elenmesi ya da yıkanması amacıyla kullanılan makineler konkasör olarak isimlendirilmektedir. Bir konkasör tesisinin, farklı çalışma sahalarında kullanılması planlanıyorsa veya kısa süreli birden çok iş söz konusuysa mobil konkasör modelleri kullanılır. Bu makinelerin en ön plana çıkan özelliği, bir tır yardımıyla kolayca taşınabilmeleridir.

Örneğin bir maden ocağında çalışmalar gerçekleştiriliyor ve sonrasında taş ocağı gibi bir sahaya geçilmesi planlanıyorsa mobil kırıcılardan yararlanılmalıdır. Çalışma hızı ve üretim hacminin önemli olduğu uzun vadeli projelerde ise sabit kırma eleme tesisi tercihi ön plana çıkmaktadır. Sabit konkasör cihazları, yüksek performansa odaklanmaktadır. Aslında bu makineler de taşınabilmektedir ancak bu, mobil olanlara kıyasla daha zor ve zahmetli olmaktadır.

konkasor-tesisleri

Konkasör tesisi ne demek? Bu kavram, mobil veya sabit kırıcıların kullanıldığı üretim tesislerini ifade etmektedir. Kırma ve eleme işlemleri sonucunda elde edilen yapı malzemesi agrega olarak isimlendirilmektedir.

Konkasör Tesisi Fiyatları

Konkasör tesisi nedir? Taş, kaya, moloz gibi malzemelerin kırıldığı, elendiği veya ayrıştırıldığı tesislerdir. Ayrıca kırılan malzemelerin yıkanması gibi işlemler de gerçekleştirilebilmektedir. Konkasör tesisi maliyeti üzerinde etkili olan faktörler nelerdir?

Seçilecek malzemenin çalışma prensibi, üretim hacmi, teknik özellikleri ve malzeme kalitesi gibi faktörler maliyet konusunda etkili olmaktadır. Tesisler hakkında aklınızdaki soruları iletmek veya konkasör fiyatları hakkında bilgi almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz. Konkasör tesisinden hangi alanlarda yararlanılabilir?

  • Maden kırma
  • Rüzgâr enerjisi santrali
  • Yol yarma/açma işleri
  • Alt yapı tesisleri
  • Organize sanayi bölgeleri
  • Kentsel dönüşüm tesisleri
  • Hidroelektrik santralleri
  • Asfalt atıklarının kırılması ve elenmesi
  • Su ve kanalizasyon işleri
konkasor-tesisleri

Konkasör Tesisi Nasıl Çalışır?

Konkasör tesisi çalışma prensibi nedir? Bu tesisler, barındırdıkları kırıcı makineler ve ekipmanlar sayesinde kırma, eleme ve yıkama gibi işlevleri yerine getirmektedir. Bazı makineler darbe, bazıları ise basınç mekanizması ile kırma işlemini gerçekleştirmektedir. Bu makinelerin çalışma prensibi, tesisin de çalışma ilkesini belirlemektedir. FABO tarafından üretimi gerçekleştirilen son teknoloji kırıcı tesisleri;

  • Yüksek üretim hacmi
  • Yüksek enerji verimliliği
  • En dayanıklı malzeme seçeneği
  • Teknik servis ve yedek parça desteği

gibi sıralayabileceğimiz özelliklere sahiptir. 2.el konkasör tesisleri nasıl satın alınır? Tesisler için ikinci el ya da kiralık olarak alma seçenekleri de mevcuttur. Ancak yüksek üretim kapasitesini hedefleyen işletmeler, sıfır ürünlere yönelmelidir. Hiç kullanılmamış bu ürünler, son derece dayanıklı ve eskimemiş parçalara sahip olacaktır.

Taş Kırma Makinesi Çeşitleri

Kırıcı makineler sayesinde agrega adı verilen önemli bir malzeme elde edilmektedir. Bu kavram, küçük taşları ifade etmektedir. Taşlar genellikle beton üretiminde tercih edilmektedir. Kırma eleme tesislerinde, ihtiyaca göre farklı tiplerdeki makineler kullanılmaktadır. Bu makineler çalışma prensiplerine göre aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Çeneli kırıcı: Malzemeyi, biri sabit diğeri ise hareketli olan iki yüzey arasında sıkıştırarak kıran makinelerdir.
  • Konik kırıcı: Malzemeler sıkıştırılarak ya da kesilerek daha küçük parçalara ayrılmaktadır. Kırma işlemi manto ve konkav ismindeki parçalar sayesinde gerçekleştirilmektedir.
  • Darbeli kırıcı: Bu kırıcılarda malzemeler darbe etkisi ile küçültülmektedir. Yıkım faaliyetleri ya da doğal afetler sonucunda meydana gelen molozların/enkazların geri dönüşümü için idealdir.
konkasor-tesisleri

Aynı prensiple işlem yapsalar bile farklı makine modelleri üretilmiştir. Bunun sebebi, farklı amaçlara ve üretim kapasitelerine hitap eden ürünler ortaya koymaktır. Aynı şekilde titreşimli elek gibi farklı eleme ekipmanları da mevcuttur. Küçültülerek istenilen boyutlara getirilen taş parçaları böylece elenmekte ve boyutuna göre gruplandırılmaktadır.