Konkasör

Konkasör, mobil konkasör, sabit konkasör gibi çeşitleri olan taş veya kaya gibi malzemelerin kırılması ve elenmesi için kullanılan bir makina türüdür. Bir kırıcı makina, yardımcı ekipmanlarla beraber tam teşekküllü bir kırma eleme tesisi olarak çalışabilmektedir.

Konkasör makina tipleri, çalışma prensibi olarak farklı şekillerde hareket eden kırıcıları ifade etmektedir. Bazı çalışma sahalarında kolayca taşınabilen, hatta paletli olacak şekilde tasarlanan kırıcılara ihtiyaç duyulabilmektedir. Bazı koşullarda ise yüksek performans, mobilitenin önüne geçer. Taş kırıcı makinalar; taş ocağı, maden ocağı, yapı/inşaat sektöründe geniş bir kullanım alanına sahiptir.

konkasör

Konkasör – Mobil Konkasör

Konkasör ne demek? Kırıcı makinalar; agrega elde etmek, kayaç parçalarını veya molozları ayrıştırmak gibi hizmetler sunarlar. Kırıcı tesislerinin olmazsa olmaz işlevlerinden biri de elemedir. Malzemelerin kullanım amaçlarına göre farklı düzeylerde elenmesi gerekmektedir. Taş kırma eleme tesisi nasıl kurulur?

Sektörde faaliyet göstermek isteyen firma veya girişimciler için atılacak en iyi adım, üretim hacmi yüksek bir makinaya sahip olmaktır. Taş kırıcıları, yapıları gereği kullanıldıkça eskiyen malzemelere sahiptir. Bu nedenle yüksek malzeme kalitesi ve dayanımı son derece önemli parametrelerdir. İyi bir yedek parça ve teknik servis desteği, kırıcı makinalar için olmazsa olmaz hizmetler arasındadır.

  • Kırıcı makina
  • Elekler
  • Kum helezonu
  • Bant konveyörü
  • Çimento silosu
  • Mikser

Kırıcılar ve elek haricindeki ekipmanlar, müşterinin isteğine bağlı olarak sunulmaktadır. Makinaların teknik özellikleri de yine talep doğrultusunda olmaktadır. Sektöre yön veren FABO, tam ihtiyacınız olan cihazları, tam istediğiniz özelliklerde sizlerle buluşturuyor.

konkasör
Konkasör Makina

Satılık konkasör tesisleri, taşınabilme durumlarına göre mobil ve sabit olmak üzere ikiye ayrılabilir. Mobil, taşınabilir anlamına gelen bir kelimedir. Mobil kırıcıları bir yerden başka bir yere nakletmek son derece kolaydır. Bu makinalar tır yardımıyla bir çalışma sahasından farklı bir iş bölgesine kolayca taşınabilmektedir.

Peki sabit kırıcı tesisi nasıl çalışır? Farklı sahalarda çalışmak isteyen firmalar, mobil kırıcı modellerini tercih etmelidir. Örneğin bir taş ocağındaki proje sona erince, kırıcıların bir maden ocağı yakınına taşınması gerekebilir. Ancak taşınabilirlikten çok yüksek performans önemliyse, sabit kırma eleme tesisleri tercih edilmelidir.

Sahibinden konkasör nasıl alınır? Kırıcılar; küçük, orta veya büyük ölçekli işletmelere ek olarak belediyeler gibi kurumlar tarafından da kullanılmaktadır. Bu kurum veya işletmeler zaman zaman 2 el konkasör satışı yapmaktadır.

Firmamız, işletmelerin ihtiyaçlarına uygun olarak farklı teknik özelliklere sahip makinalar üretmektedir. Garantili sıfır ürünler daha sorunsuz ve uzun ömürlü olsa da 2. el seçenekleri de mevcuttur. Sıfır veya 2 el satılık konkasör tesisi seçeneklerimiz hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Konkasör Tesisi

Satılık konkasör tesisi nedir? Bir kırıcı tesisinin temel işlevi, farklı boyutlardaki taş veya kayaçları kırarak istenilen boyutlara gelinceye kadar küçültmektir. Kırma, eleme ve yıkama gibi işlemler tek bir tesis içinde gerçekleştirilebilir. Kırılan kayaçlar 2500 mm boyutunda da olabilir, 5 mm boyutunda da…

Molozların geri dönüşümü ve bunlar arasından işe yarayabilecek malzemelerin ayıklanması da son derece önemli bir iş koludur. Böylece hem molozlar bölgeden kaldırılmış olur hem de ekonomik yoldan malzeme temini sağlanır. Molozlar, çeşitli inşaat işleri tamamlandıktan sonra arta kalan taş, kum/toprak, kireç gibi malzemelerin bir karışımını ifade eder.

Enkaz veya inşaat alanlarında aynı zamanda bol miktarda demir de ele geçebilir. Ülkemiz ne yazık ki deprem ve heyelan gibi çeşitli doğal afetlerin sık yaşandığı bir bölgededir. Bunun sonucunda zarar görerek yıkılan ev, köprü, sanayi tesisi gibi yapıların enkazları da geri dönüşüme uygun malzemeleri içermektedir.

Kırıcı Operatörü

Kırıcı makineler büyük oranda otomasyon sistemleri ile çalışır. Böylece fazladan bir insan iş gücüne ihtiyaç duyulmaz. Makineleri yönlendiren/kullanan kişiler, kırıcı operatörü olarak isimlendirilir. Peki kırıcı nasıl çalışır? Farklı ihtiyaçlar dikkate alınarak geliştirilen, farklı prensiplerde çalışan kırıcılar mevcuttur.

Kırılması istenen malzemeler biri sabit, diğeri hareketli olan iki yüzey arasında sıkıştırılır.

Malzemeler sıkıştırılarak veya kesilerek daha küçük parçalar haline getirilir. Manto ve konkav adı verilen parçalar sayesinde kırma işlemi gerçekleşir.

Basınç yerine darbe etkisi ile malzemeler kırılır ve küçültülür. Yıkımlar sonucunda meydana gelen molozların geri dönüşümü için en uygun kırıcılar arasındadır.

Taş kırma tesisleri pek çok alanda kullanıma sahiptir. Metro inşaatlarından su ve kanalizasyon işlerine,
alt yapı tesislerinden yol yarmalarına kadar geniş bir alanda bu tesislerden yararlanılabilmektedir. Zorlu görevleri en yüksek hızlarda yerine getiren Fabo üretimi makineler ile performansta zirveyi yakalayabilirsiniz.

konkasör