Sert ve aşındırıcı nitelikteki maden ve malzemelerin işlenmesinde kullanılan mobil dik milli kırıcı sistemleri, dere ve ocaklarda kullanılır.

Kum elde etmek üzere kullanılan milli kırıcılar, tersiyer kırıcı kombinasyonları olarak kullanılır. Sistemsel özelliklerine göre malzeme yastıklı yahut çarpma takozlu olarak kullanımları sağlanır.

Mobil dik milli kırıcı tasarımları, işlenecek malzemelerin çarpmasıyla kırma fonksiyonun sağlanması sistemiyle çalışır. Aşınma maliyetlerini azaltan ve opsiyonel kullanım özellikleri sağlayan tesis ekipmanlarıdır. İstenilen formda ve istenilen ebatlarda küçültme sağlayabilen dik milli kırıcılar, ideal kübik form elde edilmesini sağlar. Ayrıca makine özelliklerine göre kapasite artırımı ve malzeme akımı olanağı sağlanabilir.

 

Mobil Kum Makinası

Yüksek performans sağlayan ve yüksek hızda dönen rotor sistemleri aracılığıyla, elek üstü malzemelerin hızla dönüştürülmesi sağlanır. Mobil kum makinası sistemleri, daha büyük ebatlardaki sert ve aşındırıcı malzemelerin, istenilen boyutlarda ve kübik yapıya dönüştürülmesi için kullanılır.

Roto üzerinde yer alan kırıcı paletler ile taşınan madenlerin, sabit paletlere çarptırılması ile kum elde edilir. Daha ince formda ürün imalatı için fonksiyonel kullanım sağlayan mobil sistemler, yüksek verim ve düşük maliyet ile avantaj sağlar. Üstelik uzun ömürlü çalışma, dayanıklılık ve yüksek teknolojiler ile üretilen sistemlerdir.

 

Mobil Mıcır Makinası

Titreşimli elekler olarak nitelendirilebilen mobil mıcır makinası, sabit kurulum olmaksızın istenilen alanda kullanım avantajı sağlayan tesislerdir. Sert ve aşındırıcı maddelerin daha küçük boyutlara getirilmesi için kullanılan ve doğrudan mıcır elde edilmesini sağlayan ekipmanlardır.

Mobil mıcır makinaları; kırma, eleme, yıkama ve dezenfekte işlemlerini tek platform üzerinden kolaylıkla yapılmasını sağlar.

 

Mobil Agrega Makinası

Asfalt makine ve ekipmanları kategorisinde yer alan mobil agrega makinası, sathi kaplama alanlarında kullanılır. Temiz ve yıkanmış opsiyon sağlayan agrega makinaları, genellikle 0.63 mm boyutlarında elekte geçen malzeme oranı verir.

Beton santralinde kullanılan ve agrega bunkeri olarak da nitelendirilen mobil sistemler, ikili, üçlü, dörtlü, beşli veya altılı gibi farklı bölümlerden oluşan agregaların stoklanmasını sağlayan teçhizatlardır.

Pnömatik tahrikli olarak dizayn edileni otomasyon sistemleriyle kolay kullanım sağlayan ekipmanlardır. Mobil agrega makinaları, load- cell adı verilen tartı bantlı yük hücreleri ile dizayn edilir.