Seyyar sistemde geliştirilen ve istenilen tüm alanlarda kolay kurulum özelliği sağlayan sekonder kırma eleme tesisi, özelliklerine göre iki çeşittir.

Tek platform üzerinde çok fonksiyonlu işlem sağlayan mobil sekonder kırma eleme tesisi, seyyar nitelikleriyle istenilen her alanda kullanılabilir. Tek tır ile rahatlıkla taşınabilen makineler, kısa sürede çalışma ve kurulum olanaklarıyla iş verimliliği sağlar. İki farklı sistem özelliğinde geliştirilen tesisler; sekonder kırıcılı ve konik kırıcılı kırma eleme tesisleri olarak dizayn ediliyor.

Kullanım alanlarına ve işlenen madenlerin niteliklerine göre sekonder veya konik sistem kullanılabilir. Global markaların üretimleriyle farklı özellikler ve ekstra fonksiyonlarla taş kırma eleme işlemlerini daha kolay hale getiren pek çok sistem bulunuyor.

 

Konik Kırıcılı Mobil Kırma Eleme Tesisi

Granit, bazalt ve andezit gibi sert madenlerin, aşındırıcı ürünlerin işlenmesinde kullanılan konik kırıcılı mobil kırma eleme tesisi, daha çok dere ce ocak malzemelerinin işlenmesinde kullanılır. Tersiyer sistem ve sekonder sistem olarak kullanılırlar. Tesisin çalışma sistemi; sıkıştırma- kesme- bükme fonksiyonlarıyla taşların istenilen boyut ve niteliklere getirilmesidir.

Ayrıca taşların sıkıştırma opsiyonunda işlenmesi, toz ve aşınma oranlarında avantaj sağlar. İşletme maliyetleri açısından ekonomik olan ve uzun ömürlü kullanımlarıyla dayanıklı sistemler olan konik kırıcılı tesisler, ortalama 30 kata kadar küçültme oranı sunarlar.

 

Sekonder Kırıcılı Mobil Kırma Eleme Tesisi

Konkasör tesisi olarak nitelendirilen kırma eleme tesisleri, sekonder kırıcı özelliğiyle kullanım alanlarına göre alternatif sağlar. Sabit yapıda kullanılan sekonder kırıcılı mobil kırma eleme tesisi, ikincil kırıcı formasyonundadır. Hem yüksek orta hem düşük sertlikteki malzemelerin işlenmesinde kullanılabilir tesislerdir.

Sisteme eklenen maden ve taşların nitelikleri, boyutları ve istenilen formlarına göre işlenme sağlanır. Sistemsel özelliklerine göre turbo sekonder darbeli kırıcı ile kombine edilen makineler bulunuyor. Rotorlarına göre fonksiyon sağlayan sistemler, aşınmaya karşı elektrot kaynakları ile desteklenmektedir.

Genellikle 2 adet hidrolik piston ile tasarım edilen mobil kırma eleme tesislerinde, 200- 250 kW motor güçleri kullanılır. Sistem içerisinde bulunan ayar blokları ile inceltme yelpazesi oldukça geniş şekilde kullanılır. Paletli olarak tasarlanan modellerde, rotor paletleri mangan ve krom alaşımlı olarak üretilir. Kaldırma pistonları, güçlü gövde tasarımları ve rotor sistemleriyle taş kırma ve eleme işlemlerinde oldukça verimli sistemlerdir.